Re-integratie derde spoor

Aan het werk vanuit WGA 

GoingConcern

Win-win voor alle partijen
dankzij Going Concern

Re-integratie
zonder zorgen

 

In deze fase is uw (ex) werknemer gekeurd door het UWV. Zij hebben vastgesteld dat er sprake is van een beperking en verminderde arbeidsproductiviteit. Dat is de grondslag voor een WGA-uitkering.  Ook na de poortwachterperiode blijft het belangrijk om deze (ex)werknemers actief te volgen en te begeleiden. Enerzijds omdat zij baat hebben bij actieve begeleiding in hun zoektocht naar passend werk, anderzijds omdat de WGA-periode u vreselijk veel geld kan kosten. Ongeacht of u eigenrisicodrager WGA bent. 

GoingConcern
GoingConcern

Richtinggevende
3e spoor re-integratie

 

Going Concern heeft een eigen methode ontwikkeld om re-integratie vanuit WGA succesvoller te laten verlopen. Actieve periodieke herbeoordeling van uw (ex)werknemer én het benutten van restverdiencapaciteit staat daarin centraal. Door onderzoek/monitoring en begeleiding/ re-integratie te combineren met – creatieve - interventies. Daarmee vergroten we de kans op het vinden van een passende functie tot wel 75%. Dat leidt tot een acceptabel inkomen voor uw voormalig medewerker en stevige schadelastbeheersing voor u.

Schadelast verminderen
premieverhoging voorkomen

 

Voor (ex)werknemers die na de poortwachterperiode in de WIA/WGA terechtkomen, betaalt u als werkgever uiteindelijk alsnog de rekening. Door instroom van zieke werknemers kan het UWV/Belastingdienst uw gedifferentieerde WGA premie verhogen. Omdat die verhoging wordt berekend over de complete loonsom, gaat het om substantiële bedragen. Dat geldt ook als u Eigen Risicodrager WGA bent, met een particuliere verzekering. Bij instroom WIA/WGA zal uw verzekeraar de schadelast aan u doorberekenen. En bovendien de verzekeringspremies flink verhogen. Het is dus ook financieel in uw belang dat uw (ex)medewerkers - zodra mogelijk - de WGA verlaten.

GoingConcern

Deze bedrijven gingen u voor

Van der Valk
Hartstichting
McDonalds
GateGourmet
Praxis
Yamaha

Going Concern in de praktijk
onze tevreden klanten

Heeft u nog vragen,
of wilt u vrijblijvend advies?


We vertellen u graag meer over onze aanpak en resultaten. Daar zijn we trots op. Maar liever horen we waar u behoefte aan heeft. Hoe we u kunnen helpen in de huidige situatie. Ook zakendoen met Going Concern? Dat werkt aanwijsbaar beter! 

.