menu
menu

Het laatste Arbo nieuws

De laatste arbo trends, nieuws en tips om uw bedrijf beter, fijner en winstgevender te maken.

GoingConcern
Heeft u marginale mogelijkheden bij 2e spoor re-integratie?
09/6/2022 Beleid
Vraagt u zich af wat het betekent om marginale mogelijkheden te hebben tijdens uw re-integratie 2e spoor? Indien u denk dat u moeilijk terug aan het werk kunt gaan, of dit nu binnen uw oude werk of binnen nieuw werk is, kan er sprake zijn van marginale mogelijkheden bij 2e spoor. Wat betekent dit voor uw toekomstig werk en uw inkomen? In dit artikel bespreken we de regels, hoe u in aanmerking komt voor een uitkering, en hoe u hiermee kunt omgaan.
Werkgever heeft geen passend werk, wat moet u doen?
Wordt het tijdens de re-integratie duidelijk dat uw werkgever geen passend werk voor u heeft? En vraagt u zich af hoe u toch weer aan het werk kan gaan? In dit artikel gaan we in op wat passend werk precies betekent en wat uw mogelijkheden zijn buiten uw oude bedrijf. Met de juiste begeleiding kunt u uitzoeken welk werk nu écht bij u past en waar u de fijnste nieuwe start kunt maken. Lees verder voor alle informatie en tips die u nodig heeft voor passend werk bij een andere werkgever.
Snelle re-integratie voor uw werknemer met een arbeidsdeskundig onderzoek
Vraagt u zich af welke kant u op moet met uw re-integrerende werknemer? Of lijkt er maar geen schot in de zaak te zitten? Een goede voorbereiding is het halve werk, en voor re-integratie betekent dat een goed uitgevoerd arbeidsdeskundig onderzoek. In dit artikel bespreken we wat u kunt verwachten en wat de regels zijn omtrent het onderzoek. Ook leest u wanneer u het arbeidsdeskundig onderzoek het beste kunt inzetten.
Hoe vindt u de beste 2e spoor begeleiding bij uw re-integratie?
04/4/2022 Beleid
Zoekt u naar goede begeleiding bij uw re-integratie 2e spoor traject? Er zijn veel verschillende professionals voor diverse uitdagingen die op u af kunnen komen. Wie past het beste bij u, en hoe vraagt u deze interventies aan? In dit artikel bespreken we wat verschillende begeleiders voor u kunnen betekenen en hoe u de 2e spoor begeleiding kunt krijgen die u nodig heeft.
Hoe vind ik passend werk bij re-integratie van mijn werknemer?
04/4/2022 Beleid
Helpt u uw verzuimende werknemer naar nieuw, passend werk binnen de re-integratie tweede spoor? En vraagt u zich af wanneer werk als passend wordt gezien? Het vinden van passend werk kan nog een hele kluif zijn, maar met de juiste inzet kan het traject zeker soepel verlopen. Denk bijvoorbeeld aan praktische zaken als het opstellen van een zoekprofiel, maar ook door begeleiding in te zetten van professionals als jobcoaches. In dit artikel bespreken we de beste manier om passend werk te vinden voor uw werknemer.
Hoe kan ik het beste solliciteren in 2e spoor?
04/4/2022 Beleid
Bent u bezig met solliciteren in 2e spoor? Voor sommigen is het jaren geleden sinds het laatste sollicitatiegesprek. Anderen zitten misschien nog niet helemaal lekker in hun vel na een ziekteverloop. Dan kan het een hele klus lijken, en kan de toekomst er onzeker uitzien. Maar met de juiste inzet en begeleiding kunt u sneller weer aan de slag. In dit artikel bespreken we tips om beter te solliciteren, van het schrijven van brieven tot gesprekken en wie u kan ondersteunen.
Wat is re-integratie derde spoor en wat zijn de uitdagingen als werkgever?
04/4/2022 Beleid
Draagt u eigen risico? En is het niet gelukt uw werknemer te re-integreren binnen het eerste of tweede spoor traject? Dan kan u nog tien jaar verantwoordelijk zijn voor de re-integratie van uw werknemer, en de WGA-uitkering doorbelast krijgen. U kunt u ervoor kiezen om samen een derde spoor traject binnen de re-integratie te starten. Dat bespaart u niet alleen veel kosten, uw werknemer kan ook weer zicht krijgen op nieuw werk en hoger inkomen. In dit artikel bespreken we wat re-integratie derde spoor inhoudt en wat voor uitdagingen u kunt verwachten. Lees verder voor tips om de re-integratie snel en goed af te sluiten.
Wat als tweede spoor niet lukt bij uw re-integratie?
04/4/2022 Beleid
Bent u bang dat uw re-integratie in het tweede spoor niet lukt? En heeft u veel moeite met solliciteren? In dit artikel bespreken we wat voor uitdagingen u tegen kunt komen. Maar ook hoe u kunt vragen om betere begeleiding. En om u gerust te stellen, wat voor stappen u moet nemen indien de re-integratie toch mislukt. Wat als tweede spoor niet lukt? Wat er ook gebeurt, er is altijd een positief resultaat uit het traject te halen dat voor u passend is.
Wat zijn nadelen re-integratie tweede spoor als werkgever?
04/4/2022 Beleid
Start u een re-integratie tweede spoor voor uw zieke werknemer? En bent u benieuwd wat er allemaal aan te pas komt? In dit artikel bespreken we welke nadelen bij re-integratie tweede spoor en uitdagingen u tegen kunt komen wanneer u uw werknemer helpt naar nieuw werk bij een andere werkgever.
Welke re-integratie 2e spoor verplichtingen heb ik als werknemer?
04/4/2022 Beleid
Komt u al uw re-integratie 2e spoor verplichtingen als werknemer goed na? Er kan veel op u afkomen bij het solliciteren naar ander werk. Ook kunnen er veel beren op de weg zijn waardoor het moeilijk wordt aan uw plichten te voldoen. Bijvoorbeeld als u nog last heeft van ziekte of u niet lekker in uw vel voelt. Of als u solliciteren moeilijk vindt. Vraagt u zich af waar u recht op heeft en waar u op moet letten? In dit artikel bespreken we alle regels en wat u moet doen om negatieve consequenties als ontslag of een lagere uitkering te voorkomen.
De voordelen van een coachingstraject voor uw zieke werknemer
04/4/2022 Beleid
Verloopt de re-integratie niet zo soepel als u gehoopt had? Sommige werknemers kunnen dan veel baat hebben bij een coachingstraject. Bijvoorbeeld om te helpen bij het solliciteren of onderzoeken welke banen geschikt zijn. Maar ook als uw werknemer niet helemaal lekker in zijn of haar vel zit. Of wel wat meer assertiviteit kan gebruiken. Lees in dit artikel meer over de voordelen van een coachingstraject en wat u zoal kunt verwachten.
Wat zijn de uitdagingen bij 2e spoor traject als werkgever?
02/3/2022 Beleid
Lijkt het niet meer mogelijk uw werknemer binnen uw eigen bedrijf te helpen re-integreren? Dan is het tijd om het 2e spoor traject in te zetten. In dit traject begeleidt u uw werknemer naar een nieuwe baan bij een andere werkgever. Hierbij kunt u, maar ook uw werknemer, geconfronteerd worden met veel verschillende uitdagingen. Hoe kunt u bijvoorbeeld de beste arbeidsmogelijkheden voor uw werknemer onderzoeken, en welke verplichtingen heeft u? En hoe zorgt u ervoor dat dit traject zo efficiënt en spoedig mogelijk verloopt zodat u tijd en kosten bespaart? In dit artikel behandelen we verschillende uitdagingen die u tegen kan komen, en hoe u hier succesvol uitkomt.