Het laatste Arbo nieuws

De laatste arbo trends, nieuws en tips om uw bedrijf beter, fijner en winstgevender te maken.

Going Concern
Hoe vindt u de beste 2e spoor begeleiding bij uw re-integratie?
04/4/2022 Beleid
Zoekt u naar goede begeleiding bij uw re-integratie 2e spoor traject? Er zijn veel verschillende professionals voor diverse uitdagingen die op u af kunnen komen. Wie past het beste bij u, en hoe vraagt u deze interventies aan? In dit artikel bespreken we wat verschillende begeleiders voor u kunnen betekenen en hoe u de 2e spoor begeleiding kunt krijgen die u nodig heeft.
Hoe vind ik passend werk bij re-integratie van mijn werknemer?
04/4/2022 Beleid
Helpt u uw verzuimende werknemer naar nieuw, passend werk binnen de re-integratie tweede spoor? En vraagt u zich af wanneer werk als passend wordt gezien? Het vinden van passend werk kan nog een hele kluif zijn, maar met de juiste inzet kan het traject zeker soepel verlopen. Denk bijvoorbeeld aan praktische zaken als het opstellen van een zoekprofiel, maar ook door begeleiding in te zetten van professionals als jobcoaches. In dit artikel bespreken we de beste manier om passend werk te vinden voor uw werknemer.
Hoe kan ik het beste solliciteren in 2e spoor?
04/4/2022 Beleid
Bent u bezig met solliciteren in 2e spoor? Voor sommigen is het jaren geleden sinds het laatste sollicitatiegesprek. Anderen zitten misschien nog niet helemaal lekker in hun vel na een ziekteverloop. Dan kan het een hele klus lijken, en kan de toekomst er onzeker uitzien. Maar met de juiste inzet en begeleiding kunt u sneller weer aan de slag. In dit artikel bespreken we tips om beter te solliciteren, van het schrijven van brieven tot gesprekken en wie u kan ondersteunen.
Wat is re-integratie derde spoor en wat zijn de uitdagingen als werkgever?
04/4/2022 Beleid
Draagt u eigen risico? En is het niet gelukt uw werknemer te re-integreren binnen het eerste of tweede spoor traject? Dan kan u nog tien jaar verantwoordelijk zijn voor de re-integratie van uw werknemer, en de WGA-uitkering doorbelast krijgen. U kunt u ervoor kiezen om samen een derde spoor traject binnen de re-integratie te starten. Dat bespaart u niet alleen veel kosten, uw werknemer kan ook weer zicht krijgen op nieuw werk en hoger inkomen. In dit artikel bespreken we wat re-integratie derde spoor inhoudt en wat voor uitdagingen u kunt verwachten. Lees verder voor tips om de re-integratie snel en goed af te sluiten.
Wat zijn de uitdagingen bij 2e spoor traject als werkgever?
02/3/2022 Beleid
Lijkt het niet meer mogelijk uw werknemer binnen uw eigen bedrijf te helpen re-integreren? Dan is het tijd om het 2e spoor traject in te zetten. In dit traject begeleidt u uw werknemer naar een nieuwe baan bij een andere werkgever. Hierbij kunt u, maar ook uw werknemer, geconfronteerd worden met veel verschillende uitdagingen. Hoe kunt u bijvoorbeeld de beste arbeidsmogelijkheden voor uw werknemer onderzoeken, en welke verplichtingen heeft u? En hoe zorgt u ervoor dat dit traject zo efficiënt en spoedig mogelijk verloopt zodat u tijd en kosten bespaart? In dit artikel behandelen we verschillende uitdagingen die u tegen kan komen, en hoe u hier succesvol uitkomt.
Hoe re-integreer ik in het tweede spoor met burn-out?
02/3/2022 Beleid
Voelt u zich uitgeblust, mentaal maar ook fysiek? Wanneer u een burn-out heeft, kan het re-integreren een langdurig proces zijn. Vooral als uw werksituatie in de eerste plaats een grote oorzaak was voor uw burn-out. Indien het niet een gezonde keuze blijkt om terug te keren binnen uw oude functie of zelfs uw eigen bedrijf, kan er worden gekozen om werk bij een nieuwe werkgever te vinden. Dit wordt het tweede spoor traject genoemd. In dit artikel bespreken we wat u kunt verwachten van de procedure bij dit traject en waar uw werkgever verantwoordelijk voor is. Ook behandelen we mogelijke uitdagingen die u kunt tegenkomen bij een re-integratie tweede spoor met burn-out.
Wat betekent spoor 2 traject?
02/3/2022 Beleid
Moet u re-integreren binnen het spoor 2 traject? Het kan soms zijn dat tijdens de re-integratie blijkt dat het niet gezond voor u is om uw oude werk weer op te pakken op de manier dat u werkte voordat u ziek werd. Dan kan worden gekeken of uw oude functie passend kan worden gemaakt, of u in een nieuwe functie kan starten. Maar dit is lang niet altijd het geval. Dan kan worden besloten om het spoor 2 traject in te zetten. Maar wat houdt dit traject in, en wat kunt u verwachten? In dit artikel behandelen we alles wat u moet weten.
Wanneer wordt re-integratie tweede spoor ingezet?
02/3/2022 Beleid
Als u te maken heeft met een verzuimende werknemer is het altijd eerst de bedoeling uw werknemer binnen uw eigen bedrijf te helpen re-integreren. Maar wat als het succes hiervan al bij voorbaat onwaarschijnlijk is, of dit uiteindelijk mislukt? Dan is het effectief om verder te kijken met het tweede spoor traject. Hierbinnen begeleidt u uw werknemer naar nieuw werk bij een andere werkgever. Maar wanneer zet u het tweede spoor in, en wanneer wordt het een verplichting? In dit artikel gaan we in op deze vragen en geven we advies over het beste moment om het tweede spoor traject in te zetten.