Het laatste Arbo nieuws

De laatste arbo trends, nieuws en tips om uw bedrijf beter, fijner en winstgevender te maken.

GoingConcern
De uitdagingen bij een outplacement traject voor de werkgever
Start u met een outplacementtraject voor uw werknemer en bent u benieuwd welke uitdagingen u kunt verwachten? Of loopt u tegen obstakels aan binnen het outplacement traject? In dit artikel leest u wat u moet doen indien u geen werk voor uw werknemer kan vinden, of het contact met uw werknemer stroef verloopt. En wat voor mogelijkheden er zijn wanneer het outplacement traject een stuk langer duurt dan verwacht. We bespreken hoe u deze uitdagingen tegemoet kunt komen en op de meest effectieve manier op kunt lossen.
Welke verantwoordelijkheden heeft u als eigenrisicodrager bij re-integratie?
Overweegt u om eigenrisicodrager te worden bij re-integratie, maar is het u nog niet helemaal duidelijk wat dit precies inhoudt? Welke voor- en nadelen heeft het? Welke soorten eigenrisicodragerschap zijn er eigenlijk? En welke verantwoordelijkheden brengen deze met zich mee voor u als werkgever? In deze blog proberen we u antwoorden te geven op deze belangrijke vragen en hopen we de keuze voor u iets makkelijker te maken.
Is een arbeidsdeskundig onderzoek nodig bij burnout van mijn werknemer?
06/7/2022 Beleid
Vraagt u zich af of u een arbeidsdeskundig onderzoek bij de burn-out van uw werknemer in moet zetten? Natuurlijk is bekend dat een burn-out een ontzettend lange re-integratie kan betekenen. Een proces dat vermoeiend is voor uw werknemer, maar ook voor u. Met een arbeidsdeskundig onderzoek kunt u de beste mogelijkheden tot re-integratie snel en effectief onderzoeken. Wanneer is het beste moment om een AO in te zetten, en wat voor antwoorden kan het u geven? In dit artikel bespreken we wat u kunt verwachten, of een AO de juiste keuze voor uw situatie is, en hoe een AO verloopt.
Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek en hoe verloopt het?
Vraagt u zich af wat een arbeidsdeskundig is en wat het precies inhoudt? En of dit een goede, rendabele keuze is om in te zetten bij de re-integratie van uw werknemer? In dit artikel bespreken we wat u kunt verwachten, hoe het onderzoek verloopt en welke resultaten het oplevert. Ook leest u wanneer en in welke situaties u een AO het beste kunt inzetten om de meeste tijd, energie en kosten te besparen.
Met plezier terug aan het werk met een loopbaanbegeleider
Bent u klaar om terug aan het werk te gaan, maar weet u niet precies welk werk bij u past? Met een loopbaanbegeleider kunt u uitzoeken wat uw sterke en zwakke punten zijn, en of u verborgen talenten heeft die tot nieuw werk kunnen leiden. En zeker niet onbelangrijk, u kunt er goed achter komen welk werk u plezier en voldoening geeft. In dit artikel bespreken we wat u kunt verwachten bij loopbaanbegeleiding en hoe dit proces verloopt. En hoe u uw nieuwe toekomstige werk kunt ontdekken waar u gelukkig van gaat worden.
Heeft u marginale mogelijkheden bij 2e spoor re-integratie?
09/6/2022 Beleid
Vraagt u zich af wat het betekent om marginale mogelijkheden te hebben tijdens uw re-integratie 2e spoor? Indien u denk dat u moeilijk terug aan het werk kunt gaan, of dit nu binnen uw oude werk of binnen nieuw werk is, kan er sprake zijn van marginale mogelijkheden bij 2e spoor. Wat betekent dit voor uw toekomstig werk en uw inkomen? In dit artikel bespreken we de regels, hoe u in aanmerking komt voor een uitkering, en hoe u hiermee kunt omgaan.
Werkgever heeft geen passend werk, wat moet u doen?
Wordt het tijdens de re-integratie duidelijk dat uw werkgever geen passend werk voor u heeft? En vraagt u zich af hoe u toch weer aan het werk kan gaan? In dit artikel gaan we in op wat passend werk precies betekent en wat uw mogelijkheden zijn buiten uw oude bedrijf. Met de juiste begeleiding kunt u uitzoeken welk werk nu écht bij u past en waar u de fijnste nieuwe start kunt maken. Lees verder voor alle informatie en tips die u nodig heeft voor passend werk bij een andere werkgever.
Snelle re-integratie voor uw werknemer met een arbeidsdeskundig onderzoek
Vraagt u zich af welke kant u op moet met uw re-integrerende werknemer? Of lijkt er maar geen schot in de zaak te zitten? Een goede voorbereiding is het halve werk, en voor re-integratie betekent dat een goed uitgevoerd arbeidsdeskundig onderzoek. In dit artikel bespreken we wat u kunt verwachten en wat de regels zijn omtrent het onderzoek. Ook leest u wanneer u het arbeidsdeskundig onderzoek het beste kunt inzetten.
De voordelen van een coachingstraject voor uw zieke werknemer
17/5/2022 Beleid
Verloopt de re-integratie niet zo soepel als u gehoopt had? Sommige werknemers kunnen dan veel baat hebben bij een coachingstraject. Bijvoorbeeld om te helpen bij het solliciteren of onderzoeken welke banen geschikt zijn. Maar ook als uw werknemer niet helemaal lekker in zijn of haar vel zit. Of wel wat meer assertiviteit kan gebruiken. Lees in dit artikel meer over de voordelen van een coachingstraject en wat u zoal kunt verwachten.
Wat zijn nadelen re-integratie tweede spoor als werkgever?
12/5/2022 Beleid
Start u een re-integratie tweede spoor voor uw zieke werknemer? En bent u benieuwd wat er allemaal aan te pas komt? In dit artikel bespreken we welke nadelen bij re-integratie tweede spoor en uitdagingen u tegen kunt komen wanneer u uw werknemer helpt naar nieuw werk bij een andere werkgever.
Welke re-integratie 2e spoor verplichtingen heb ik als werknemer?
12/5/2022 Beleid
Komt u al uw re-integratie 2e spoor verplichtingen als werknemer goed na? Er kan veel op u afkomen bij het solliciteren naar ander werk. Ook kunnen er veel beren op de weg zijn waardoor het moeilijk wordt aan uw plichten te voldoen. Bijvoorbeeld als u nog last heeft van ziekte of u niet lekker in uw vel voelt. Of als u solliciteren moeilijk vindt. Vraagt u zich af waar u recht op heeft en waar u op moet letten? In dit artikel bespreken we alle regels en wat u moet doen om negatieve consequenties als ontslag of een lagere uitkering te voorkomen.
Wat als tweede spoor niet lukt bij uw re-integratie?
09/5/2022 Beleid
Bent u bang dat uw re-integratie in het tweede spoor niet lukt? En heeft u veel moeite met solliciteren? In dit artikel bespreken we wat voor uitdagingen u tegen kunt komen. Maar ook hoe u kunt vragen om betere begeleiding. En om u gerust te stellen, wat voor stappen u moet nemen indien de re-integratie toch mislukt. Wat als tweede spoor niet lukt? Wat er ook gebeurt, er is altijd een positief resultaat uit het traject te halen dat voor u passend is.